PLANNING GRANTED FOR 1 TRITON SQUARE

Arup Associates is pleased to announce that our refurbishment and extension proposals for 1 Triton Square have been granted planning consent by the London Borough of Camden. This coincides with the announcement that British Land has finalised terms on a pre-let of the office space covering 310,000 sq ft with Dentsu Aegis Network, the global brand, media and digital communications specialists, for a 20 year term.

The proposals evolve the original concept for the building of geometric clarity and consistency of proportion. The prominent limestone clad corner cores have been extended upwards to serve three additional office floors at the top of the building. The new floors are set back from the existing facade screens to create four generous terraces, one on each side or the building. Meticulous attention has been paid to the junctions and interfaces between materials and façade types and the original floating glazed screens have been lifted by one storey to enhance the sense of space at the ground plane.

The ground floor spaces have been entirely redesigned to become active and engaging, including affordable workspace for start-up enterprise, retail space and a health club. Levels 1 to 8 provide high quality and very well served office space, flexible and adaptable to suit the incoming occupier.

Externally the public realm will be upgraded to include a unique and characterful garden space within Longford Place to the north of the building.

“1 Triton Square will be reinstated as a landmark building, signalling the centre of Regent’s Place. Its design has been carefully evolved to ensure the very best extension is realised together with workplace environments that ensure people can perform at their best.”  Simon Swietochowski, Lead Architect at Arup Associates.

Other recent projects in the City of London where Arup Asociates have worked with British Land Company PLC include: 2&3 Finsbury Square, Broadgate Circle, Ropemaker Place; Plantation Place

© HAYES DAVIDSON

© HAYES DAVIDSON

SECIONS SHOWING THE FLOORPLATES BEFORE AND AFTER THE EXTENSION